Företaget

Parmab Drivelement AB är ett agenturföretag med agenturer inom hydraulik, transmission och komponenter för tillverkande industri och lantbruk.

Affärsidé

Vår affärsidé är att tillhandahålla hydraulikkomponenter med hög service och specialkunskap till hydraulikbyggande företag och industrier.

Värdegrund

Vi lägger stor vikt vid att ge dig som kund den bästa lösningen eller produkten till bästa pris och prestanda. Tillgänglighet till bästa kompetens, snabb respons och snabba leveranser.

Historik

Företaget har varit verksamt över 40 år. Det grundades 1976 av Rolf Hagman och var då lokaliserat i Tyresö, söder om Stockholm. Då hette företaget H.N. Drivelement AB.
 

1981 omlokaliserades det till Skolgatan 52 i Nynäshamn och 1990 övertog Bengt Hansson företaget. Snart blev lokalerna på Skolgatan för små och flyttlasset gick till den nuvarande adressen 1993.
 

Samtidigt med att Rolf Hagman startade H.N. Drivelement AB, grundade bröderna Bengt, Harald och Clas Parmell, PARMAB.
 

Den 1 maj 2003 förvärvades PARMAB och det nya företagsnamnet blev Parmab Drivelement AB. Snart blev även lokalerna på Teknikervägen för små och 2008 utökades dessa med 500 kvm.

Under 2011 blev vi ISO 14001 och ISO 9001 certifierade.